Saturday, February 27, 2010

~kesedihan yg nyata~

27 Feb 10

hari ni exam b.Arab.. antara subjek kesukaanku.. tp, allah izin, minggu exam, kesihatanku teruji. terutama, kepalaku. aku diserang sakit kpla yang teramat sgt, hingga tak boleh bgn dr katil.. inisiatif lain, aku pergi ke kedai spek mata, check power. menurut pekedai, power mataku turun. alhmdllh, seronok bkn kepalang, lantas aku terus membuat kptsan utk membeli cermin mata baru.

pendek crta, aku berjaya memiliki crmn mata baru dgn harga hanya rm340.murah kan?? alhmdllh,. tetapi, malangnya, masih tidak dapat menghilangkan kepeningan ni. semlm, aku baru shj melelapkan mata sblm zohor utk seketika,.. tiba2, bgn dr tdur, dunia ni seakan berpusing, seolah2 aku menaiki roller coaster!! ya Allah, terguling2 juga aku atas katil dan xmampu bergerak. aku sdih sgt, knp begini? esok (27hb) ada exam sedangkan aku tak dpt langsung membaca buku. sehingga, aku terpaksa meminta mun bacakan pdku. thnx mun.. =) mlm itu, Allah uji lg, kwsn km black out. aku terpksa solah mghrb secara duduk krn bmbng jatuh. setelah itu, huda msg utk turun ke surau dgn sgra, waheedah nak discuss tntg Arab. aku gagahkan jua langkah utk stdy di bawah.. hnya Allah yg tahu, bgaimana keadaan duniaku ktk itu.. pusing2.

kami stdy berbekalkan lmpu suluh n lilin shj.. tyme tu, rasa sgt2 keadaan org yg susah, dan jg zmn dhlu. ktkmana lampu tidak tercipta lg.. mcmana rasulullah n sahabat2 mbaca? msti guna lilin,kan? subhanallah,.. tp..drg tak rabun pun.. knp kita yg rabun plk.. allah lbh tahu.. subhanallah!

setelah sekian lama bergelap, allah menghadirka chya.. elektrik kmbli pulih.. lekas aku solah isyak dan membaca sedikit sebanyk yg aku mmpu.. kmdian.. tidur..dgn roller coasterku..

hari ni.. teruji sgt2.. soalan arab susah!! org yg mbaca istima' tu.. sebut tak btul n byk lg soalan yg lgsung km tak sangka, naik!! ya Allah, hmpir shj aku menangis.. bkn setakat itu shj, aku sangat sedih sbb... DIA yg jaga exam.. bermakna, aku terpaksa jg segalanya n tak blh nk tnya soalan! ya Allah.. tlg lah aku!! dgn kepla yg msh spt brda di alam terpusing2, aku gagahkan dri juga.. hmpir menangis tp...tahan..

aku org kedua keluar setelah waheedah, kmdian diikuti oleh rakan yang lain.. kami berkumpul di port DDE.. msing2 meluahkan ketidakpuasan hati,.. bkn krn tak redha, tp.. ya ALlah.. pulang shj ke asrama.. air tidak ada pula.. tak pa2.. perkara biasa.. alhmdllh, kurang sedikit kepeningan ini.. roller coaster kehabisan mnyk.. ya Allah.. ampunkanlah aku.. dosa2 ku.. yg mjadi hijab aku menjawab exam..

..ASTAGHFIRULLAH..

2 comments:

  1. btol2.. mmg jelas terpancar kesedihan kite..
    huhu..
    sabar la.. huhu =(

    ReplyDelete